ETYKIETA STOŁU, ORGANIZACJA PRZYJĘĆ I KULTURA WINA
społeczna rola wspólnego spożywania posiłkównajważniejsze zasady zachowania się przy stolepochodzenie, znaczenie i rola sztućcówzasady poprawnego nakrycia do stołuprzyjęcia oficjalne: lampka wina, przyjęcie koktajlowe, bufetowe i zasiadanezasady udziału w przyjęciach oficjalnych, bankietach, uroczystych kolacjachzasady organizacji przyjęć: ustalenie menu, nakrycie do stołu i rozsadzenie gościorganizacja przyjęcia oficjalnego na przykładzie obiadu wydanego na cześć głowy państwaznaczenie kulturowe wina i jego rola podczas przyjęć i spotkań towarzyskichwina białe, czerwone, wytrawne, słodkie, musujące, jednoszczepowe, kupażowanezasady wyboru, podawania, spożywania win oraz parowania ich z jedzeniemjak uniknąć faux pas, czyli czego nie robić podczas przyjęciaCZAS TRWANIA – 8 GODZIN WYKŁADOWYCH
DLA GRUPY DO 15 OSÓB